SZOLNOK/BUDAPEST

2019.06.13. 11:00

Két városban is bemutatják Ahmed Amran új kötetét

Két helyen is bemutatkozik új művével az olvasóközönségnek Ahmed Amran Szolnokon élő jemeni–magyar író.

Szathmáry István

Fotó: Mészáros János

A megyeszékhelyen geofizikusként is tevékenykedő alkotó korábbi, Az utolsó ebéd című könyve után most A lélek gőze című kötetét adja az érdeklődők kezébe.

Mostani munkájában is számos, jemeni és magyar környezetben játszódó filozofikus történet, a két kultúra metszésein és találkozási pontjain játszadozó írás található. A különleges alkotások középpontjában belső vetületeivel az ember áll.

Az írások egy részében felsejlenek Szolnok egyes helyei is, amiket könnyedén észrevehet a figyelmes olvasó. A szerző külön figyel, és egy-egy könnyed szójáték révén egyben ráirányítja a figyelmet a magyar nyelv rejtett szépségeire is.

Ahmed Amran új kötetének első, dedikálással egybekötött könyvheti bemutatója június 15-én, szombaton délután négy órakor kezdődik. Az esemény helyszíne pedig a budapesti Dunakorzón a Fekete Sas Kiadó pavilonja lesz.

A szolnoki közönségnek sem kell nagyon sokáig várni a személyes találkozásra. Ugyanis alig pár nappal később, június 18-án, kedden délután öt órakor találkozhat a Verseghy Könyvtárban a művel, az írásait itt is dedikáló szerzővel.

De nem csupán velük. Hanem a könyvheti bemutatón moderátorként közreműködő Jenei Gyula költővel, valamint a kötetből részleteket felolvasó Ónodi Gábor színművésszel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában