JÁSZBERÉNY

2019.06.30. 09:11

Különdíjat vehetett át a berényi versenyző

Autót ugyan nem nyert a jászberényi Fejes család, de a legifjabb családtag különdíjat vehetett át, mint a legsikeresebben szereplő gyermekversenyző a Közlekedik a család országos döntőjén – értesítette hírportálunkat Vojter-Szabó Zita.

Czakó Nóra

A megyei rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, hogy nyolc évvel ezelőtt indította útjára az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt, melynek elsődleges és legfontosabb célja a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás kialakítása. A verseny országos döntőjét a napokban rendezték meg Vas és Zala megyében.

Az elmúlt két hónapban megrendezett húsz területi versenyen, melyek során a családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek, 682 család mérettetett meg, míg a fődíjért, egy személyautóért a megyei döntők győztesei, összesen húsz család versenghetett.

A kétnapos versenyt nehezítette a szélsőséges időjárás, ami alaposan próbára tette a vetélkedő családokat. A heves záporok és a szél sem tudta azonban útjukat állni, és valamennyi feladatot teljesítve érkeztek meg a célba, a keszthelyi Festetics-kastélyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában