SZOLNOK

2019.06.22. 13:54

Már dolgoznak rajta, hogy többet ne lepje el a víz a Széchenyi aluljárót

Nem először okozott gondot a megyeszékhelyen a rövid időn belül nagy mennyiségben lehulló eső. Idén májusban nagyon csapadékos időszakot éltünk, a szolnoki Pozsonyi út–Széchenyi körúti vasúti felüljáró alatti átjáró egy esetben akkor is megtelt vízzel.

Akkor a városvezetés a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok cégvezetésével közös sajtótájékoztatót tartott. Szalay Ferenc polgármester akkor kihangsúlyozta, a VCSM Zrt. azt az utasítást kapta, hogy a lehető legnagyobb erőkkel dolgozzon azon, hogy egy ekkora mennyiségű csapadék elvezetése megoldható legyen. A megoldás-kezdeményezés első eleme az volt, hogy a szakemberek megkezdték a Bartók Béla úti átemelő rekonstrukciós munkáját.

A városvezető akkor arra is felkérte a csatornaműveket, hogy mihamarabb egy olyan tervet dolgozzon ki, mellyel a leghatékonyabban kezelhetők a hasonló jellegű problémák, s ehhez tegyék hozzá a fejlesztésekhez szükséges forrásigényt.

– Cégünk egyébiránt már korábban megkezdte a Bartók Béla úti rendszer fejlesztését, amelynek elkészültét december 31-re határozták meg – nyilatkozta hírportálunknak megkeresésünkre Magyarné Bede Marianna, a VCSM Zrt. Szolnok műszaki igazgatója.

– Jelenleg az előkészületi munkálatok, engedélyezési tervek szakaszában tart a projekt, e folyamatnak, illetve az eszközbeszerzési fázisnak az időigényességét nem tudjuk kikerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában