GALÉRIÁVAL

2019.06.13. 13:46

Nagyobb betegbiztonságot érhetnek el a kórház új eszközével

Endoszkópos, nagyfrekvenciás vágó orvosi készüléket adtak át szerdán délután a gasztro­enterológiai osztálynak a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. A Tutti Bau Kft. a „Jászság Egészségéért” Alapítványon keresztül támogatta az intézményt.

Illés Anita

Az adományozó ünnepségen dr. Sinkó-Káli Róbert, a kórház megbízott főigazgatója köszönetét fejezte ki Szatmári Gyulának, a cég ügyvezetőjének a segítségéért. Mint mondta, az intézmény szakmai elismerését jelenti, hogy a civil szférából érkező támogatással ismét előbbre tudnak jutni. Az átadott speciális vágóberendezéssel ugyanis nagyobb betegbiztonságot lehet elérni.

Szatmári Gyula adományozó Jászberény alpolgármesteréhez, Szatmári Antalnéhoz fordult azzal a kéréssel, hogy szeretné a kórházat támogatni. Az alpolgármester pedig megkereste dr. Gáll János osztályvezető főorvost, hogy milyen eszközre lenne leginkább szüksége a gasztroenterológiai osztálynak. Így esett a választás egy új, nagyfrekvenciás vágóberendezésre.

Az eszközátadáson többek között azt is megtudhattuk, hogy a napi forgalomban még jelenleg is funkcionál olyan készülék az intézményben, amit 1985-ben gyártottak. Az ünnepségen dr. Gáll János osztályvezető főorvos megköszönte a cég támogatását, valamint az alpolgármesternek a közbenjárást a nemes cél érdekében.

– Az ember ilyenkor örvend, hogy olyan osztályt választanak ki az adományozók, ahol a mecénásnak a hozzátartozója vagy éppen a személye kezelés alatt állt. Ez egy pozitív visszajelzés. Kétszer ad, aki gyorsan ad. Olyan helyzetben vannak az egészségügyi intézmények, hogy a segítség jól jön. Legyen az kisebb vagy nagyobb volumenű – mondta a főorvos.

Hozzátette: az új eszközzel valóban sokkal biztonságosabban, a tervezhető szövődményeket csökkentve lehet majd dolgozni. A biztonság pedig elsősorban a jászsági betegek érdekeit szolgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában