TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2019.07.16. 13:50

A csillogás mögött rejlő fájdalmakat írja le könyvében Zsu

Legutóbb tavaly májusban beszélgettünk, amikor már írta saját, külföldi tapasztalatairól szóló könyvét. Nemrég ki is adta az izgalmas fordulatokkal tarkított és sok tanulsággal szolgáló regényt Egy műkörmös naplója címmel. A könyv segítségével bepillantást nyerhet az olvasó a külföldi milliomosnők zárt, és nem mindig boldog életébe, vagy éppen az éjszakai táncoslányok világába.

Molnár-Révész Erika

Képaláírás: Női sorsok- szerelmek- életek-. Megtörtént eseményeket dolgoz fel Polgár Zsuzsa első könyve.

Forrás: Beküldött fotó

Hogyan tud boldogulni egy fiatal lány külföldön? Milyen tapasztalatok, gondok vagy örömök érhetik távol az otthonától? Hogyan élnek a külföldi milliomosnők vagy az éjszakai táncoslányok? Ezekről is olvashat az, aki kezébe veszi a törökszentmiklósi Polgár Zsuzsa nemrég megjelent könyvét.

– A regény alapját körülbelül fél év alatt írtam meg a munkám mellett, jelenleg utazásszervezéssel foglalkozom. Még egy fél év telt el, míg szépítgettem, letisztáztam, de volt olyan gondolat vagy esemény, ami utólag jutott eszembe, így azokat is beleírtam. Maga a regény arról az időszakról szól, amikor Spanyolországban éltem, és műkörmös üzletet nyitottam. A történetemen keresztül a külföldi élet szépségei és nehézségei mellett a kint megismert nők sorsát is bemutatom. Ezek között vannak millimosfeleségek, táncoslányok, spanyolok, angolok, németek – meséli a könyv tartalmáról a szerző, Polgár Zsuzsa.

Zsu a gyönyörű spanyolországi tájat is megjelenítette a történetében, sőt, fotókkal is illusztrálta a helyszíneket. Amellett, hogy változatos és pörgős a cselekmény, több tanulsággal is szolgál a könyv. Annak, aki külföldre készül, mindenképpen érdemes elolvasnia.

– Sokan úgy gondolják, hogy kint kolbászból van a kerítés, de ez persze nem így van, erről is szól a történet. Arról is szó van benne, hogy tényleg olyan irigylésre méltó-e a milliomosnők élete, mint ahogy azt egy kívülálló gondolja. Van persze, akinek igen, de a könyvemben nagyrészt a csillogás mögött rejlő fájdalmas történetek jelennek meg.

– Önbizalom terén is szeretnék valamennyire útmutatást adni a nőknek. Azt tapasztaltam és tapasztalom, hogy sok olyan nő van, aki nem mer kilépni egy rossz kapcsolatból. Elhiszik a férjüknek, párjuknak, hogy nélkülük semmit nem érnek, nem mernek önállóak lenni.

– Én is benne voltam a külföldi tartózkodásom alatt egy olyan kapcsolatban, amelynek ugyan voltak szép részei, de a párom sajnos sokszor, sok mindenben nem támogatott. Ráadásul alapvetően nehéz helyzetben voltam – főleg az elején –, hiszen távol éltem az otthonomtól, senkit nem ismertem. A kötetben leírom, hogyan megy végbe az a folyamat, aminek végére az ember eljut arra a pontra, hogy elhatározza, én ennél több vagyok, ettől jobbat érdemlek és igenis képes vagyok önállóan megállni a helyem akár külföldön, akár itthon – osztja meg a tanulságokat.

Női sorsok- szerelmek- életek-. Megtörtént eseményeket dolgoz fel Polgár Zsuzsa első könyve.
Fotó: Beküldött fotó

Mióta megjelent a könyv, Zsu számtalan pozitív visszajelzést kapott olvasóitól a legnagyobb közösségi oldalon, ahol bemutatta könyvét. Hozzáteszi, a történetnek nem véletlenül sejtelmes a vége, folytatása következik...

Ismert emberek is ajánlják

– Sokáig gondolkodtam azon, hogy kik legyenek a könyv ajánlói – mondja Polgár Zuzsa, az Egy műkörmös naplója című könyv szerzője.

– Hiteles ajánlót kerestem, olyat, akinek valóban tetszik a történet. Egy női ajánlót mindenképpen szerettem volna, de gondolkoztam azon, hogy mivel női szemmel mutatja be a könyv a történetet, szükség lenne egy férfi megfigyelőre is. Így talán a férfiak is szívesebben olvassák el, hiszen számukra is szolgálhat tanulsággal a történet.

– A női ajánlóm Vasvári Vivien lett. Nagyon szerette a könyvet, sőt, még a férje is elolvasott néhány fejezetet és neki is nagyon tetszett. A könyv férfi ajánlójának pedig egy válogatott labdarúgó, Korcsmár Zsolt vállalkozott – teszi hozzá az író.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában