ŐRSÉGVÁLTÁS

2019.07.01. 17:26

Amerikában folytatja pályafutását a szolnoki ezredes

Az elmúlt héten, ünnepi állománygyűlésen vette át megbízott parancsnokként a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ csapatzászlaját Rédei Róbert alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese. Elődje, Drót László ezredes ez év júliusától négy évig az amerikai Norfolkban, az MH Nemzeti Összekötő Képviselet vezetőjeként folytatja katonai pályafutását.

Mészáros Géza

Az újonnan megbízott parancsnok, Rédei Róbert alezredes lengeti meg a csapatzászlót, jobbján, Drót László ezredes.

Fotó: G. S.

Az állománygyűlésen Baráth István dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka köszönte meg a távozó parancsnoknak és kollégáinak az elmúlt években végzett munkát, és hasonlóan eredményes feladat-végrehajtást kívánt a jövőben Rédei Róbertnek is – számolt be az eseményről a honvedelem.hu is.

A kiképzőközpont állományának elvárásként fogalmazta meg, hogy szakmai tudásuk legjavát adva támogassák az új, megbízott parancsnok munkáját.

Drót László köszönetet mondott a központ minden dolgozójának, a helyőrségben állomásozó katonai alakulatok és társ fegyveres testületek tagjainak a közel hároméves közös munkáért, az érintettektől kapott támogatásért. Elköszönőbeszédében hangsúlyozta:

„Óriási megtiszteltetés volt részemre, hogy a Béketámogató Kiképző Központ parancsnoka lehettem. Büszke vagyok az eredményeinkre. Közösen elért sikereinket lehetetlen teljességgel felsorolni, de a legjelentősebbet mindenképp ki kell emelnünk: az elmúlt évben sikerült elérnünk, hogy ugyanannyi nemzetközi rendezvényt tartottunk, mint amennyi nemzetit. Kiképzőközpontunk történetében ilyen korábban még sosem fordult elő” – mondta a távozó parancsnok.

Rédei Róbert válaszbeszédében megköszönte a korábbi parancsnokaitól – Apáti Zoltán dandártábornok és Drót László –, illetve tapasztalt kollégáitól az elmúlt években kapott támogatást, majd kijelentette: legfontosabb feladatának az elmúlt években végzett magas színvonalú, fegyelmezett szakmai munka folytatását tekinti.

Huzamos időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka emléktárgyat adományozott Drót Lászlónak. Baráth István ugyancsak emléktárggyal köszönte meg Nagy László törzszászlós eddigi munkáját. A kiképzőközpont vezénylőzászlósa ugyanis szintén távozik az alakulattól: július 1-jétől négy évig a németországi Oberammergauban lévő NATO-iskolába vezényelték, tanfolyam-igazgatói beosztásba.

Az újonnan megbízott parancsnok, Rédei Róbert alezredes lengeti meg a csapatzászlót, jobbján, Drót László ezredes.
Fotó: G. S.

Két tortával is ünnepeltek

Miután az ünnepi állománygyűlés zárásaként Drót ezredes felszögelte névtábláját a korábbi parancsnokokra emlékeztető fokos nyelére, a kiképzőközpont munkatársai is elköszöntek a távozó parancsnoktól és vezénylőzászlóstól. A rendezvény hivatalos forgatókönyvétől alaposan eltérve, rendhagyó módon két hatalmas meglepetéstortával köszönték meg az együtt töltött éveket.

A tortákat Drót László és Nagy László vágták fel. Az első szeletet a 15 évvel ezelőtt megalakított kiképzőközpont egykori elöljárójának, az akkori MH 1. Könnyű Vegyes Ezred volt parancsnokának, Keresztúri László nyugállományú ezredesnek nyújtották át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában