Galériával

2019.07.05. 15:15

Átvették diplomájukat a szolnoki kar végzősei

Hatvanhárom hallgató vehetett át diplomát vagy igazolást pénteken a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karán megrendezett Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi ülésen.

Czakó Nóra

Diplomát negyvenhatan kaptak, igazolást pedig tizenheten. Ez utóbbi azoknak a hallgatóknak jár, akik nem tettek még sikeres nyelvvizsgát. Az ünnepséget Barabás Botond színművész nyitotta meg, aki elmondta, hogy nyolcvanhét hallgató tett sikeresen záróvizsgát Szolnokon. Közülük 77-en a Gazdálkodási Karon, nyolcan a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon, ketten pedig a GAMF Műszaki és Informatikai Karon.

A diplomaátadón részt vett dr. Ailer Piroska rektor, dr. Fülöp Tamás, a Pedagógusképző Kar dékánja, dr. Johanyák Zsolt Csaba, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar tudományos dékánhelyettese, dr. Palkovics András, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja, dr. Szabó Attila, a Gazdálkodási Kar dékánja, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester.

A végzős hallgatókat dr. Ailer Piroska köszöntötte, majd utalt arra, hogy ez az utolsó diplomaátadó a megyeszékhelyen, amit a Neumann János Egyetem nevében szerveztek, hiszen szeptembertől már a Debreceni Egyetem részeként fog működni a szolnoki kar.

– Bizonyára vannak a hallgatók között olyanok, akik a Szolnoki Főiskolán kezdték meg a tanulmányaikat, a Pallasz Athéné Egyetemen folytatták, és a Neumann János Egyetem karán fejezték be.

– Akik pedig ma csak igazolást kaptak, a Debreceni Egyetem hallgatójaként fogják megszerezni a diplomájukat – mondta Szalay Ferenc, aki a város nevében búcsúztatta el a végzősöket.

– Ez a mai nap egyik különlegessége, de ennek nagyon komoly üzenete is van. Hiszen most mondhatjuk azt, hogy a szolnoki felsőoktatás újra stabil, ez pedig egy ekkora városnak mondhatni lételeme.

– Egy város ugyanis akkor tudja megtartani a fiataljait, és azokat, akik itt élnek, ha olyan kínálat van, amelyben mindenki megtalálja azt, ami neki kell. Ha ebben a kínálatban nincs benne a felsőoktatás, akkor egy nagyon komoly lábát rúgjuk ki a megtartó erőnek. Bízom benne, hogy a Debreceni Egyetemhez való kapcsolódás híre, újra sok hallgatóval tölti meg a szolnoki campust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában