galériával

2019.07.28. 09:30

„Fekete gyémánttal” fűszerezték az ételeket Szentandráson

Gasztronómiai élmények, hagyományőrző és civil forgatag színesítette a jászszentandrási Falunapot és a VII. Szarvasgombás Ételek Főző-Sütő versenyét, amit szombaton rendeztek meg a strandon.

Illés Anita

Fotó: Picasa

A gombák királyának, vagy fekete gyémántnak nevezett gombafajta fűszerként hazánkban is egyre kedveltebb. A Magyar Szarvasgombász Szövetség és az IPA, Nemzetközi Rendőr Szövetség magyar szekciójának jászszentandrási egyesülete közös főzőversenyén a résztvevők igazán szabadjára engedhették fantáziájukat.

Fekete gyémánttal fűszerezett kakas- és szarvaspörköltet, zellerlevest és sertésragulevest is készítettek a csapatok. Ezzel párhuzamosan a helyi lakosoknak hirdetett chilisbab főzőversenyen bográcsokban, üstökben rotyogott a csípős finomság.

A falunapot hagyományőrző zenés, dalos előadások, helyi fellépők műsora, gyermekprogramok gazdagították. Az érdeklődők a Tájházban megtekinthették Kiss Istvánné, Magdika nyugdíjas könyvtárvezető által összeállított községtörténeti fotókiállítást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában