SZOLNOK

2019.07.16. 11:22

Levélszekrény, házszám, működő csengő: így segítsen a postásnak

– Már be kellett volna fizetnem a telefonszámlámat, de még mindig nem kaptam meg, és ez már nem az első eset. Így fel fog halmozódni a tartozásom, amit nagyon nem szeretnék – panaszolta hírportálunknak egyik szolnoki olvasónk, aki a Törteli úton lakik.

Czakó Nóra

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

– Több utcabeli is hasonló cipőben jár, de a Sashalmi úton lakók között is van olyan, aki szintén nem kap csekket már hónapok óta. A szomszédomnak például a telefonszámla mellett, a villany- és gázszolgáltató leveleit sem kézbesítik. Mások viszont rendszeresen megkapják a számláikat – fűzte hozzá.

Megkerestük olvasónk problémájával a Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztályát, amelytől azt a választ kaptuk, hogy hozzájuk az említett térségből csupán egy panasz érkezett júniusban.

– Elsőként fontos kiemelni, hogy az említett levelek közönséges levélküldemények. A szolgáltatók ugyanis a csekkeket, számlaértesítőket nem könyvelt küldeményként adják fel az ügyfeleiknek – hangsúlyozta a kommunikációs osztály.

– A közönséges küldeményeket logisztikai folyamatainkban regisztrálás nélkül kezeljük, ami azt jelenti, hogy postai útjukat nem tudjuk nyomon követni. Az előírások szerint a közönséges levelek kézbesítésére a feladást követően, öt munkanapos átfutási időn belül van lehetősége a postának.

– Azt tapasztaljuk viszont, hogy az említett településrészen gyakran nehezebb a kézbesítési feladatokat ellátni a posta dolgozóinak. Ennek egyik oka, hogy több helyen hiányoznak a levélszekrények, így a közönséges leveleket a postás nem tudja kézbesíteni. A szabály szerint ugyanis ezeket a levélszekrénybe kell bedobniuk. Ráadásul nehéz az utcában az eligazodás, mert hiányoznak a házszámok.

– Mindezek mellett probléma az is, hogy az említett utcán és környékén szabadon kóborolnak a kutyák, ami veszélyt jelent a kézbesítőkre. A lakosság azzal tudja segíteni a postások munkáját, ha a kézbesítés feltételeit biztosítja, így például az utcanevet és a házszámtáblát kiteszi a kerítésre vagy a házra, rendelkezik levélszekrénnyel és a kapunál működik a csengő.

– Ahhoz, hogy a kézbesítés megfelelő minőségben és időben megtörténhessen, ezúton is kérjük a lakosság és az önkormányzat segítségét – állt a Magyar Posta válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában