Szolnok

2019.07.13. 15:23

Megnyílt a szolnoki szabadstrand

Már a Tiszavirág hídon színes táblák jelzik, hogy merre találjuk a megyeszékhely új szabadstrandját. A Tiszaliget végén kialakított, százötven méter hosszú homokos partszakaszt ma már használhatják az oda látogatók.

P. Pusztai Nóra

A fürdőzők biztonságát napközben vízimentők vigyázzák majd.

Fotó: Kiss János

Szalay Ferenc polgármester a péntek délutáni hivatalos bejáráson elmondta, hogy régi vágya volt a Szolnokon élőknek egy ilyen típusú fürdőhely.

Szalay Ferenc elmondta, hogy az elmúlt években folyamatosan figyelték a Tisza változását, és tervezték, hogyan lehetne kialakítani a szabadstrandot. A víz minősége és a part rendezettsége most tette lehetővé a szakasz megvalósítását.

– A munkálatok befejeződtek, a Tisza is használható homokpadot alakított ki, így szombattól minden nap délelőtt tíz órától este hat óráig várják a vendégeket a parton – hangsúlyozta a polgármester, kiemelve, hogy minden rendelkezésre áll, ami a biztonságos fürdőzést garantálhatja. Nyitvatartási időben lesz vízimentő-szolgálat, csónak és motorcsónak is. Bójasor jelöli a százhúsz centiméter mély vizet, a belső jelzések a strand határát jelzik.

Az öltözők és zuhanyzók mellett mosdót, valamint lábmosót is kialakítottak a területen, illetve egy büfé is helyet kapott. A szabadstrandra vezető lépcsőt a főiskola épülete mellett lehet megközelíteni.

A fürdőzők biztonságát napközben vízimentők vigyázzák majd.
Fotós: Kiss János

Az autóval érkező fürdőzők a Turisztikai Központ és a Szolnoki Főiskola parkolóit használhatják. Kerékpárral és gyalogosan a gáton is elérhető a partszakasz, a lépcsőlejáró mellett biciklitárolót is kialakítottak.

Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Vízügyi Igazgatóság a partrendezésben, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a kivitelezésben vett részt, az önkormányzat a forrást biztosította. Az ezerhatszáz négyzetméternyi napozóterületen napernyők és homokos part várja a csobbanni vágyókat.

– A szabadstrand addig működik, amíg az időjárás engedi, de legkésőbb az iskolakezdéskor bezár – mondta Szalay Ferenc polgármester, hozzátéve, ha idén beválik a kezdeményezés, a tervek szerint jövőre még hosszabb partszakaszt alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában