SZOLNOK

2019.07.16. 13:50

Nem tudnak hol megállni a garázstulajok a Szántón

– Szabálytalanul, a járdára felállva parkolnak az autósok a Szántó körút 47. melletti bekötőút elején, a bal oldalon – panaszolta hírportálunknak egyik olvasónk, akinek az említett utcában van a garázsa.

Czakó Nóra

Forrás: Beküldött fotó

– Ha az út mindkét oldalán parkolnak, egy személyautó is alig, egy kukás- vagy tűzoltóautó pedig már egyáltalán nem tud behajtani az utcába, mert nem fér el. Pár hete a bal oldalra kihelyeztek egy megállni tilos táblát, amivel teljes mértékben egyetértek.

Fotó: Beküldött fotó

– A jobb oldalra is került viszont egy várakozni tilos tábla, így már a saját garázsom előtt sem parkolhatok az úton. Máshol viszont nem tudok megállni, mert két autónk is van, mint sok más családnak, és ha az egyik bent áll a garázsban, akkor a másiknak már csak az utcán van hely. A jobb oldalon lévő garázsok beállója ugyanis olyan rövid, hogy ha ott parkolnék, a kocsi rálógna a járdára, és akadályozná a gyalogosokat.

Forrás: Beküldött fotó

– Nem értem, hogy a bal oldalon szabálytalankodó két autó miatt miért kell minket is korlátozni? Korábban ugyanis semmi nem tiltotta, hogy megálljunk a jobb oldalon, és a gyalogosokat sem akadályozták az ott parkoló autók. Ráadásul ezzel a táblával hét szabályos parkolóhelyet vettek el, ami tovább szítja a feszültséget a nehéz parkolási helyzetben, ami az utcára jellemző – fűzte hozzá olvasónk.

A szolnoki polgármesteri hivatal közlekedési osztályától azt a választ kaptuk a problémával kapcsolatban, hogy az említett útszakaszon kihelyezett közlekedési táblák új forgalmi rend bevezetését vagy változást nem eredményeznek, azok kizárólag a KRESZ-ben előírt megállási és várakozási szabályt erősítik.

Az útszakaszon korábban mindkét oldalon szabálytalanul, a KRESZ rendelkezéseit megszegve végig parkoltak az autósok, amellyel a járdán közlekedők akadálytalan és biztonságos közlekedését veszélyeztették. Hozzátették, hogy az úttal párhuzamosan a járdára felálló garázstulajdonosok szintén nem állhatnak meg, csak a garázsuk előtt lévő merőleges területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában