klímastratégia

2019.07.25. 10:37

Törökszentmiklós komolyan aggódik a klímaváltozás miatt

Közel húszmillió forintot nyert Törökszentmiklós a klímaváltozással kapcsolatos programok lebonyolítására.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó/Shuttersrrock

A pályázat keretében elkészítik a város klímastratégiáját, amely egyebek mellett a belvíz és árvíz, az aszály problémáit, az ivóvízbázisok veszélyeztetettségét, valamint az építmények viharkitettségét veszi górcső alá.

– Szükséges annak kifejtése, hogy helyi szinten, Törökszentmiklóson és térségében a klímaváltozás milyen kitettséget, érzékenységet, sérülékenységet jelent, és milyen alkalmazkodási, illetve enyhítési lehetőségek vannak a várható hatások tompítására, illetve a felkészülésre.

– Városunk és térsége az előrejelzések szerint az ország egyik legerősebben kitett része lesz a klímaváltozás hatásainak. Mindezeket úgy tudja segíteni az elnyert pályázat, hogy célzott, a klímaváltozás mérséklését, azaz a megelőző környezetvédelmet hangsúlyozó és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra is kiterjedő szemléletformálási akciókat támogat, elősegítve, hogy a településen is szervezett választ lehessen adni a klímaváltozás által felvetett kérdésekre vagy kialakuló problémákra – tájékoztatta hírportálunkat Marsi Péter, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője.

Hozzátette, emellett fontos a lakosság érzékenyítése és tudatosítása a klímaváltozással kapcsolatban.

A pályázat részleteiről egyelőre egyeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában