Berekfürdő

2019.08.14. 17:25

Biztonságosabb lesz a közlekedés a bereki bekötőúton

Az eső miatt a Bod László Művelődési Házban tartott avatóünnepségen szerdán hivatalosan is átadták a felújított 34106-os jelű berekfürdői bekötőutat, mely mintegy 2 kilométeren újult meg.

Daróczi Erzsébet

A felújított bereki bekötőutat Vántsa Zoltán, Molnár János, F. Kovács Sándor, dr. Fazekas Sándor, Piroska Miklós (a megyei közgyűlés elnöke) és Tóth Attila adta át.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A több mint száz évvel ezelőtti Karcag – Berekfürdő közötti lovas, majd autóbuszos közlekedési lehetőségeket dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott idézte fel, aki a példán keresztül azt illusztrálta, hogy már akkor is nagyon szoros összefogásra volt szükség egy-egy beruházás, vállalkozás megvalósításában, akárcsak most.

– Kell egy nagyon jó gondolat és egy nagyon szoros összefogás, hogy meg tudjuk valósítani az ilyen, és hasonló útfejlesztéseket – hangsúlyozta, majd azt kívánta, hogy mindenki használja nagyon sokáig megelégedéssel ezt az utat.

– Nemcsak száz éve, most is fontos a fürdő megközelítése, hogy milyen út vezet oda – kezdte beszédét Molnár János polgármester, aki szerint a település legnagyobb megélhetését biztosító forrás ma is a fürdőre épülő idegenforgalom, a szállással, a vendéglátással.

–Épp ezért fontos, hogy minőségi utakon tudjon ide érkezni a több tízezer vendég a településre. Ez most megvalósult, köszönjük mindenkinek – fogalmazott a településvezető.

– Uniós finanszírozás keretein belül valósult meg az 1950 méter hosszú felújítás. Legutóbb 1981-ben volt itt burkolat felújítás. Most megújult négy buszmegálló, és a padka is, 52 KRESZ-táblát cseréltek ki 70 nap alatt, nettó 105,2 millióból – sorolta az adatokat Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő is gratulált a fejlesztéshez, hiszen mint fogalmazott, a Nagykunságban sem mindegy, hogy milyen körülmények között tudnak vendégeket fogadni, pihenni.

A felújított bereki bekötőutat Vántsa Zoltán, Molnár János, F. Kovács Sándor, dr. Fazekas Sándor, Piroska Miklós (a megyei közgyűlés elnöke) és Tóth Attila adta át.
Fotó: Daróczi Erzsébet

A berekfürdői út évtizedek óta szolgálta forgalmat, a turistákat, lakosokat, így már megérett a felújításra. A megye egyik legfontosabb gyógyhelye lett mára Berekfürdő, ahol az elmúlt években jelentős beruházások is megvalósultak a termálvízzel kapcsolatban is.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint Berekfürdő jóúton jár mostantól, hiszen könnyebb megközelíteni, de a település jó, helyes úton is jár, ami a szépségéhez, a fejlesztéséhez, a javulásához vezet, s hozzájárul ahhoz, hogy a megye második legnagyobb turisztikai központja lett mára, s minden korosztály számára vonzó – mondta a képviselő, aki a továbbiakban is töretlen fejlődést kívánt a településnek.

Az utat Tóth Attila, a STRABEL konzorcium területi cégvezetője jelentette készre, majd jelképesen átadták az utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában