JÁSZKUNSÁG

2019.08.01. 11:30

Forráshoz jutottak az önkormányzati tűzoltók

Az elmúlt évet követően idén második alkalommal írtak ki az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok részére eszközfejlesztési pályázatot, amelyen Jász-Nagykun-Szolnok megye mind a hét tűzoltósága nyert forrást, összesen több mint huszonhét millió forint értékben.

Ebből az összegből kötelezően előírt tűzoltóvédő- és tűzoltó technikai eszközökre, illetve készenlétben tartott gépjárműfecskendő és már meglévő technikai eszköz felújítására lehetett igényt benyújtani.

Megyénk hét önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága tűzoltóvédő- és tűzoltó technikai szakfelszerelésekkel, többek között motoros láncfűrésszel, világítóberendezésekkel, légzőkészülékekkel, illetve védőruhákkal, sisakokkal, kesztyűkkel és csizmákkal gazdagodott.

A pályázat elbírálásában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség delegált tagjai vettek részt – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelemtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában