tószeg

2019.08.11. 10:19

Régóta fennálló probléma oldódott meg az új ravatalozóval

A tószegi temetőben az önkormányzat saját beruházásában, harmincmillió forintért építtetett új ravatalozót. Az épületet Beer Miklós, nyugalmazott váci püspök avatta fel, szentelte meg.

Fekete Sándor

Az önkormányzat saját forrásból biztosította a kivitelezéshez szükséges összeget.

Fotó: Fekete Sándor

A püspök a reménység házának nevezte a ravatalozót. A még most is álló régi épület közel száz éve szolgált.

– Régóta fennálló problémát sikerült megoldanunk – mondta Gyuricza Miklós polgármester.

– A temető hármas tulajdonban van. A katolikus és a református egyházé, egy kicsi terület viszont az önkormányzaté, ezen áll a régi ravatalozó, amely bizony igen rossz állapotban van, már szinte méltatlanná vált arra, hogy a tószegiek búcsút vegyenek szeretteiktől. Éveken át azon gondolkodott a testület, hogy felújítsuk a régit, vagy építsünk újat, az utóbbi mellett döntöttünk. Megegyeztünk a katolikus egyházzal, így, amíg az építkezés zajlott, addig a régi épületet folyamatosan tudták használni a temetésekkor. Saját forrásból, harmincmillióból valósult meg az új ravatalozó.

Az önkormányzat saját forrásból biztosította a kivitelezéshez szükséges összeget.
Fotó: Fekete Sándor

Az új ravatalozóra harangot is szereltek. Tószegen évente hatvan-hetven temetés van. Ezután méltó körülmények között történhet a távozók búcsúztatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában