programsorozat

2019.08.23. 14:00

Szolnokiak is részt vettek az országos jelnyelvű kongresszuson

Jelnyelven rendeztek országos kongresszust 2019. augusztus 17–18. között Budapesten. „A szeretet soha nem múlik el” témájú rendezvényre az egész országból érkeztek siket és nagyothalló résztvevők, köztük szolnokiak is. A jelnyelvű kongresszus része volt annak a programsorozatnak, amin eddig Magyarországon több mint 27 000-en vettek részt.

Forrás: Kisfilmek jelnyelvű tolmácsolással./Beküldött fotó

A kongresszus 32 előadása jelnyelven és jelnyelvű tolmácsolással volt megtartva. A kétnapos program keretében bemutatott kisfilmekben, zenés videókban és az ókori Jósiás királyról szóló 60 perces filmben, a szereplők karakteréhez hasonló tolmácsokat használtak fel. A rendezvényen jelen voltak hallás- és látássérült vendégek is, akik speciális segítséget kaptak. Nekik a kétnapos programot tenyérbe jeleléssel tolmácsolta öt siketvak tolmács.

Siketvaknak tenyérbe jeleléssel tolmácsolás.
Fotó: Beküldött fotó

A programok jelnyelven történő tolmácsolásában 68 felnőtt és 4 gyermek vett részt. A Jehova Tanúi által megrendezett program keretében előadások és kisfilmek segítettek a férjeknek, feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy szeretettel bánjanak egymással – tájékoztatta hírportálunkat sajtóközleményben Samu Attila szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában