Karcag

2019.08.28. 16:30

Tizenöt intézményben valósult meg a közösségi program

Szakmai projektzáró napot szervezett az érintett pedagógusoknak a Karcagi Tankerületi Központ kedden az Ifjúsági Házban. Az eseményen köszöntőt mondott Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Daróczi Erzsébet

A támogatásból megvalósult közösségi programok jó gyakorlatait is felvonultató szakmai napon részt vett Sági István tankerület-igazgató is.

A Karcagi Tanke­rületi Központ 238,1 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból tizenöt intézményben iskolai közösségi programot valósított meg napközis és bentlakásos tematikus táborral.

Kissné Soós Ágnes szakmaiigazgató-helyettes a projektzárón elmondta, 4762 tanulója van a tankerületnek, nyolcvanöt százalékuk vett részt a programban. Az Oktatási Hivatal projektje keretében a hátrányos helyzetű gyermekek táborát vezető pedagógusok külön felkészítésen vettek részt – száznyolcvankét napközis és huszonkét bentlakásos tematikus tábort valósítottak meg Komlótól Telkibányán át számos településen.

A projekt keretében kifejlesztett tartalmak beépülnek az iskolák pedagógiai programjaiba, a jó gyakorlatokat a tanév során kompetenciaterületeken is használni fogják a pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában