JÁSZKUNSÁG

2019.08.18. 15:30

Új tanszerekkel töltik fel az iskolatáskákat

Az Ökumenikus Segélyszervezet akciót szervez a hátrányos helyzetű gyermekek beiskolázásának megkönnyítéséért. Ezer nehéz sorsú diák kezdheti úgy a szeptemberi tanévet, hogy iskolatáskája tele van a legfontosabb felszerelésekkel. A megyénkben élők közül is részesülnek az adományból, melynek gyűjtése folyamatos. Ebben az évben is Wolf Kati énekes a kezdeményezés arca.

Szabó Lilla Laura

Fotó: Fekete Dániel

– A beiskolázási támogatás már jó néhány éve működő hagyomány a segélyszervezetnél. Idén Szolnokon és környékén ötven darab teljes iskoláscsomagot tudunk kiosztani – fejtette ki Sándorné Pólik Róza, az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnoki Családok Átmeneti Otthonának vezetője.

– Ez huszonöt alsós kisdiákot és huszonöt felsőst érint. Emellett gyermekenként tízezer forint összegű támogatást is biztosíthatunk a rászorulóknak. Szintén ötven fő részére. Utóbbi lehetőség azért nagyon hasznos, mert a tanszereken túl egyéb fontos holmikat is beszerezhetnek a segítségével. Amennyiben egy pár cipő, vagy ünneplő ruha hiányzik még, ebből a forrásból megvásárolhatják – tette hozzá Sándorné Pólik Róza.

Szolnokon és környékén ötven csomagot tudnak kiosztani, további ötven család pedig támogatást vehet át
Fotó: Beküldött fotó

Így tehát összesen száz hátrányos helyzetű gyermek beiskolázását valósíthatják meg a partnerszervezetek segítségével. A Család és Gyermekjóléti Szolgálattal, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolával, valamint az abonyi központú Metodista Egyházzal együttműködve juttatják el a családokhoz a felajánlásokat.

Megtudtuk azt is, hogy a tervek szerint a gyermekek a csomagokat és segélytámogatásokat augusztus utolsó hetéig megkapják.

Amennyiben ön is szeretne segíteni, hívja a 1353-as adományvonalat vagy keresse fel az iskolakezdesegyutt.hu weboldalt!

A témával kapcsolatban véleményt is írtunk, azt ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában