Zagyvarékas

2019.09.24. 19:00

A hídfelújítás miatt kerülhetnek az alsó-szászberkiek

Szeptember közepén végre megkezdődhetett a leromlott állapotú rékasi Zagyva-híd felújítása. A munkálatok idejére a hidat teljes szélességében lezárták, Alsó-Szászberek kerülő úton közelíthető meg.

Kovács Berta

Már javában zajlik a Zagyva-híd renoválása

Forrás: Kovács Berta

A műtárgy, mely annak idején egy elbontott marosi híd középső részének áttelepítésével és beépítésével készült, már igencsak elhasználódott. Mindkét oldalán kigödrösödött, hepehupássá vált az úttest, a kátyúkban megáll a csapadékvíz, ami tovább rontott az állapotán, gépjárművel pedig már csak óvatosan lehetett rajta átkelni.

Már javában zajlik a Zagyva-híd renoválása
Fotó: Kovács Berta

A tavaly végzett statikai vizsgálatok további szerkezeti hibákat tártak fel, kiderült például, hogy az aszfalt alatt húzódó pályalemezekről hiányzik a szigetelés, a le- és felhajtásnál nincs beépítve kiegyenlítő lemez, ami a hídfő és a háttöltés süllyedéskülönbségét hivatott kiegyenlíteni, ezért keletkeztek ott akkora mélyedések. A vízelvezetés sincs megoldva, a híd alsó részére folyó csapadékvíz így hozzájárul a szerkezet intenzív korrodálódásához. A felújítás tehát mindenképp szükségszerűvé vált a biztonságos közlekedés feltételeinek biztosításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában