honvédelem

2019.09.23. 18:50

Albán és görög katonák is jártak Szolnokon

Megyeszékhelyünkre látogattak a Biztonsági Együttműködési Központ (RACVIAC) által szervezett tanfolyamon részt vevő nemzetek katonái a napokban – adott hírt az eseményről a Honvédelem.hu szakportál.

Munkatársainktól

Kilenc ország képviseletében a szervezet húsz hallgatója látogatta meg az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison települt két szervezetet – az MH 86. Szolnok Helikopter Bázist és az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárt – szeptember közepén.

Albánia, Horvátország, Koszovó, Montenegró, Észak-Macedónia, Amerikai Egyesült Államok, Bosznia-Hercegovina, Görögország és Magyarország küldöttei a tanfolyam gyakorlati foglalkozásának első felében a különleges rendeltetésű dandárhoz érkeztek. Sánta Gábor ezredes, az alakulat parancsnokának előadásában ismerték meg a katonai szervezetet. Folytatásként dinamikus harcászati, majd statikus bemutató következett.

A második napon a helikopterbázison folytatódott a program, ahol Koller József dandártábornok, parancsnok tájékoztatóját követően megtekintették a bázis szimulátorait, végül a vendégek lehetőséget kaptak arra is, hogy megtekintsék a bázist egy helikopter fedélzetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában