TÚRKEVE

2019.09.11. 11:30

Elismerésben részesült Sörös Tibor túrkevei tűzoltóparancsnok

Szerencsés az ember, ha azzal foglalkozhat, amit szeret. Vala­hogy így van ezzel Sörös Tibor is, a Túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesület parancsnoka. Munkája iránti elhivatottsága minden tettében megnyilvánul, egyebek mellett ezzel érdemelte ki a közelmúltban kapott elismerést. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díj egyfajta visszaigazolást jelent a számára.

Szabó Lilla Laura

Sörös Tibor kezében a nemrég átvett rangos megyei díj.

Fotó: Mészáros János

– Természetesen nagyon jólesett, és igazán megtisztelőnek érzem, hogy megkaphattam ezt a díjat. Valóban szívvel-lélekkel végzem a munkámat, amiben a kollégáimnak szintén igen nagy szerepük van. Hiszen együtt működünk jól – kezdte Tibor.

Közben büszkén mutatta meg az elmúlt időszak fejlesztéseit. Megújult az ügyeleti szoba, sokkal komfortosabb és otthonosabb már. Az ő irodáját is átalakították, így még inkább tükrözi gazdája személyiségét, hitvallását. A falakon és vitrinekben megannyi emlék sorakozik. Ajándékok, kitüntetések és persze a sisakgyűjtemény. Utóbbiak közül az egyik különösen kedves darab. Egykori, húszas évekbeli tulajdonosa szintén kevi tűzoltó volt.

– A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetségének kihelyezett irodája is ez egyben, jómagam pedig április eleje óta az elnöki posztot töltöm be. Mondanom sem kell, hogy mennyire megtisztelő volt a kinevezés, de jól tudom, hogy számtalan feladattal jár. Terveim, ötletem természetesen vannak, remélem, hogy mindent sikerül majd megvalósítani – részletezte a parancsnok.

Hozzátette, hogy helyben leginkább az eszközök fejlesztése lesz fontos cél. A közeljövőben tíz védőfelszerelés vásárlását valósítják meg, pályázati forrásból. A remények szerint pedig a gépjárműfecskendő cseréjére is lehetőségük nyílhat. Egyébként nagyon büszkék arra, hogy igen gazdag eszköztárral rendelkeznek, így sok esethez hatékony segítséggel tudnak kivonulni.

– Igyekszünk minden helyzetből tanulni. Ha olyan szituációba kerülünk, amelyben felmerül valaminek a hiánya, azt minél hamarabb megpróbáljuk beszerezni. Így legközelebb még felkészültebben vágunk a feladatoknak.

Sörös Tibor kezében a nemrég átvett rangos megyei díj. Fotó: Mészáros János

Tibor hangsúlyozta, hogy az önkéntes tűzoltóságok szerepe és jelentősége igen nagy a települések és kisvárosok életében. Ők maguk is ennek szellemében végzik a munkájukat nap mint nap.

– Bátran mondhatom, hogy a legfontosabb célom a kisebb, önkéntes egyesületek felkarolása, fejlesztése. Az a helyismeret, amellyel rendelkeznek és a kötődés a településeik, kisváro­saik iránt, kulcsfontosságú lehet egy mentési helyzetben – magyarázta.

A munkán túl is van élete: a motorozás a nagy hobbija

Sörös Tibor parancsnok napjait a tűzoltóság életének szervezése, feladati töltik ki. Büszke arra, hogy a munkája a hobbija is egyben. Így, bár hivatása gyakran tartogat nehézségeket számára, ő szerencsésnek tartja magát. Ám a pihenésre neki is szüksége van. Így ha éppen nem a családjával tölti az időt, nagy szenvedélyének hódol: motorozik. Három évvel ezelőtt vette meg az első kétkerekűt. Saját elmondása szerint az utakat szelve és a kilométereket maga mögött hagyva igazán kitisztulnak a gondolatai. Egy álma vált valóra, amikor belépett a helyi motorosegyesületbe, azóta bejárták Magyarország legcsodásabb tájait. A közelmúltban például Gyulára látogattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában