JÁSZKUNSÁG

2019.09.19. 11:30

EU-s források: kiegyensúlyozott a régiók fejlesztése

A megyeszékhely volt az első helyszíne, csütörtökön pedig Tiszafüred ad otthont annak a rendezvénysorozatnak, amelynek célja, hogy bemutassa az egyes térségekben élőknek, milyen fejlesztések valósulnak meg Európai Uniós forrásokból.

Czakó Nóra

Szerdán Zúgó Liliána, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének gazdasági elemzője, Pató Erika, a Széchenyi Programiroda vezető térségi tanácsadója, Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke és Fejér Andor alpolgármester tartott panelbeszélgetést Európa a régiómban címmel a RepTárban.

Itt elhangzott, hogy megyénk négy térségében közel azonos arányú az uniós források megoszlása, így kiegyensúlyozott a régiók fejlesztése. Szűkebb hazánkban az összes eddigi megítélt támogatás 230 milliárd forint. Ebből 52 milliárd a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül a települési önkormányzatokhoz került. Az uniós támogatásokból főként turisztikai, ipari, bölcsőde, óvoda, iskola és útfejlesztések valósultak meg.

Szolnok pedig napjainkig közel 16 milliárd forint értékben tudott európai uniós forrásokat lekötni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában