SZOLNOK

2019.09.18. 16:30

Három Pro Archivo díjat is odaítélt a levéltár

A megyeháza díszterme adott otthont kedden a levéltári napnak. Az eseményen az új helytörténeti kutatásokról szóló előadásokat is hallgathattak a résztvevők.

Hartai Gergely

A szakma krémje megjelent az eseményen.

Fotó: Csabai István

Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke megnyitóbeszédében hangsúlyozta, fontos, hogy a helytörténet a fiatalokhoz is eljusson. Ha ugyanis nem ismerjük gyökereinket, nem fogjuk tudni, hogy merre tartunk.

Dr. Katona Károly, a megyei kormányhivatal főigazgatója ezután a levéltár munkáját méltatta.

– Az intézmény nem csupán iratok tárolására alkalmas raktár, és nem pusztán emlékeink őrzője, hanem a jelen aktív szereplője is – mutatott rá.

A beszédek után a Pro Archivo díjak átadása következett. Az elismerést azok kapták, akik a megyei levéltár munkáját önzetlenül és jelentős mértékben támogatták. Idén hárman kaptak elismerő oklevelet, melyet Csönge Attila levéltár-igazgatótól vehettek át a kitüntetettek. Így Béres Mária, a Tiszazugi Földrajzi Múzeum igazgatónője, Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatónője és dr. Vin­cze Gyula ügyvéd.

A szakma krémje megjelent az eseményen.
Fotó: Csabai István

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában