ABÁDSZALÓK/KISKÖRE

2019.09.20. 16:30

Megújult hazánk egyetlen vegyes forgalmú átkelője

Megújult Magyarország egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelője, a kiskörei Tisza-híd.

Ujvári László

Magyarország egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelője 1,6 milliárd forintból újult meg.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Hazánk egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelőjének rekonstrukciója több mint másfél milliárd forintba került. A beruházást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Államvasutak Zrt. együtt végezték el.

A megújult hidat közösen adta át Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, F. Kovács Sándor, Dr. Fazekas Sándor és Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselői. Az ünnepségen elhangzott: a folyami átkelőt naponta százak és ezrek használják, tekintettel arra, hogy Tiszafüred és Szolnok között ez az egyetlen híd a Tiszán.

Mindegyik lehetőség több tíz kilométeres kerülőt jelent a környéken élőknek, ezért volt fontos az Abádszalók és Kisköre közötti híd felújítása. Mostantól jelentősen könnyebb lesz a közlekedés a két szomszédos település között, hiszen a felújítás hónapjai alatt a hidat teljesen lezárták, a forgalmat pedig elterelték.

A rekonstrukciót követően a híd már használható, csak kisebb utómunkálatok zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában