MÚLTIDÉZŐ

2019.09.14. 19:00

Nagyot változott a divat világa egy-két emberöltő alatt

Mindig is érdekelt a divat világa? Szereted egyedi stílusoddal felhívni magadra a figyelmet? A ruháidra, kiegészítőidre úgy tekintesz, mint az önkifejezés egyik legjobb módjára? Akkor ezt a válogatást imádni fogod! Csokorba szedtünk ugyanis néhány olyan fotót az előző évezredből, melyből kiderül, milyen volt régen egy szépségverseny, divatbemutató, vagy manöken válogató.

Szoljon.hu

Forrás: Fortepan/BAUER SÁNDOR

Ilyen volt egy manöken válogatás 1956-ban.

Fotó: Fortepan/BAUER SÁNDOR

Manöken pózol a budapesti Andrássy úton (akkor Népköztársaság útja) egy BMW oldalkocsis motorkerékpár mellett, 1957-ben.

Fotó: Fortepan/BAUER SÁNDOR

A következő képen ugyanaz a manöken, vagy ha úgy tetszik, modell, másik szettben lefotózva, szintén 1957-ben. A hölgy mindkét képen magas derekú nadrágot visel, ami pár évvel ezelőtt újra visszajött a divatba.

Fotó: Fortepan/BAUER SÁNDOR

És mit szóltok a tíz évvel későbbi divathoz? Ti mernétek így öltözködni?

Fotó: Fortepan/BAUER SÁNDOR

1973-ban járunk, a helyszín Budapest, Május 1. mozi (ma Átrium Film-Színház). A képen Szilágyi Mari manöken látható.

Forrás: Fortepan/Urbán Tamás

Az év ugyanaz, az ország azonban nem. A kép Londonban készült, a Westminster hídon, háttérben az angol parlament. Schiffer Pál filmrendező és Bodó Sztenya manöken pózolnak a fotósnak. A férfi divat is nagyot változott, igaz?

Fotó: Fortepan/SCHIFFER PÁL

És ha a divatról beszélünk, Sütő Enikő neve nem maradhat említés nélkül. Utolsó képünk 1977-ben készült az Állami Artistaképző Intézetben (ma Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola). Manökenjelöltek felvételi vizsgája zajlott, balra Aszalós Károly az Intézet igazgató helyettese, mellette Sütő Enikő.

Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

Válogatásunk aktualitását pedig a Tündérszépek 2020 szépségversenyünk adja

Úgy gondolod, hogy nálad nincs szebb lány a vidéken? Esetleg a barátnőd az, aki után mindenki megfordul? Vagy tán a lányodnak bizonyítanád be a róla készült fotókkal, hogy igenis gyönyörű? Ha bármelyikre bólintottál, küldd el a jelentkezésed a Tündérszépek 2020 oldalon, és vegyél részt egy életre szóló kalandban! Felkészítő tábor, televíziós show, modellszerződés és egzotikus utazások várnak a nyertesekre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában