GALÉRIÁVAL/SZOLNOK

2019.09.30. 11:30

Négy címer került a helikopter talapzatára

A megyeszékhely közgyűlése három éve döntött arról, hogy a 442-es és a Debreceni út csomópontjában egy Mi 24-es helikopter kapjon helyet.

P. Pusztai Nóra

A Szolnoki Művésztelep alkotóinak – Révi Norbertnek, Pogány Gábor Benőnek és Baráth Fábiánnak – javaslata alapján a talapzatra felkerült Magyarország, Szolnok, a Magyar Honvédség és az MH 86. Szolnok Helikopterbázis címere, melyet szombaton avattak fel.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az ünnepségen elmondta, hogy a megyeszékhelyen a hadsereg jelenléte magával értetődő, a körforgalom legfontosabb üzenete ez az erős szövetség. Az egyház és a honvédség együttműködésével a lélek és a test rendjét tudjuk képviselni a város rendezvényein, különböző eseményein.

– A címerek és a jelképek az összetartozást fejezik ki, ami Szolnok esetében különösen igaz – csatlakozott Szalay Ferenc szavaihoz Kilián Nándor dandártábornok, aki a szolnoki bázis fejlődési lehetőségeiről is szót ejtett.

A négy címer az önkormányzat, a Reptár Nonprofit Kft. és a Szollak Kft. támogatásával készülhetett el. A szombati ünnepségen Győri Péter Benjámin evangélikus esperes szentelte fel a körforgalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában