GALÉRIÁVAL

2019.09.13. 16:17

Negyvenéves aszfaltot cseréltek le a portelki bekötőúton

Ünnepélyes keretek között átadták pénteken a jászberényi önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendhagyó együttműködésével megújult portelki bekötőutat.

Illés Anita

A tanyavilágban élők már nagyon régóta vártak a beruházásra, hiszen ahogy az átadón elhangzott, a munkálatok során 1976-os évjáratú aszfaltot cseréltek le. Az eseményen résztvevőket Balog Donát, a portelki körzet önkormányzati képviselője köszöntötte. Majd Dr. Szabó Tamás polgármester beszédében kiemelte azt az együttműködést, ami a településrész érdekében a Magyar Közúttal létrejött.

Ennek köszönhetően a nyolcvan milliós útfelújítást fele-fele arányban, az önkormányzat és az állami cég finanszírozta. A beruházás műszaki paramétereit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. A szalagátvágás előtt Pócs János, országgyűlési képviselő a beruházással kapcsolatban kiemelte, hogy minden ember számít: a tanyavilágban élők érdeke ugyanolyan fontos, mint aki Jászberényben vagy Budapesten lakik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában