SZOLNOK

2019.09.26. 18:40

Készül a 1,5 milliárdos bölcsődefejlesztési program

Emléktábla avatással kezdődött a közgyűlés szeptemberi, az önkormányzati választások előtti utolsó közgyűlése.

Mészáros Géza

A városházán az Ezüst Pelikán-díjas lokálpatrióta, Szalóki István kezdeményezésére alakították ki a Polgármesteri Arcképcsarnokot, 2014-ben avatták fel ennek legelső tagját, Hubói Hubay Ferenc emléktábláját.

Csütörtökön – ugyancsak Révi Norbert alkotását – Scheftsik István emléktábláját leplezte le dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester, Szalóki István és Révi Norbert. A közgyűlésen elköszöntek dr. Tóta Áron képviselőtől, aki egy esztendő híján harminc éven át képviselte a Scheftsik-telep, az Alcsi, majd 2010-től a Tallinn városrészben élők érdekeit.

Elfogadta a közgyűlés, így az önkormányzat csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2020. évi fordulójához. Ennek köszönhetően továbbra is komoly támogatásban részesülhetnek a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok.

Megemeli a megyeszékhely a diáksport eredményességi támogatást. A módosítás szerint az eddigi 6,5 milliós keretösszeget egymillió forinttal növelik. Az eredményességi pontrendszer alapján a 7,5 millió forintos keretösszegből 3 millió 600 ezer forintot tömegsport pontversenyre, további 2,4 forintot pedig diákolimpiai pontversenyre lehet fordítani. Másfél millió forintot különítettek el azoknak az intézményeknek, melyek a tanévben tömeg- vagy szabadidősport rendezvényt szerveznek az iskolában.

Előkészítés alatt van a város 1,5 milliárd forintos bölcsődefejlesztési programja. A tervek szerint 4 csoportos speciális igényeket ellátó bölcsőde épül majd a Bajcsy-Zsilinszky úton, a régi iskolaépület helyén, valamint megújul a Temető úti bölcsőde, itt egy 3 csoportos korszerű, az energiahatékonyságot is szem előtt tartó intézményt alakítanak majd ki.

Kezdődhet a tiszaligeti futópálya építése, az országos program forrásából közel 35, további, hasonló mértékű városi önerőből összesen 70 millió forintból épülhet a a csónakázó tó és a gát között egy 1 kilométer hosszú, rekortán borítású futópálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában