SZOLNOK

2019.10.01. 09:30

Az új rendszerrel megszűnhet a sorban állás a vérvétel előtt

Megszűnhetnek a kígyózó sorok a Hetényi kórház rendelőintézetének vérvételi laboránál. Dr. Mózer Erzsébet járóbeteg ellátásért felelős vezető főorvos szerint már az ősszel elindulhat az új előjegyzési rendszer.

Munkatársainktól

Kunhegyes, 2012. november 29. Egy dolgozó vért vesz a város központi orvosi rendelőjében létrehozott, újonnan átadott kihelyezett vérvételi helyen Kunhegyesen 2012. november 29-én.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mészáros János

– Szerte az országban jól bevált az a rendszer, amit most készülünk bevezetni. Arra számítunk, hogy ennek köszönhetően jelentős mértékben lecsökken a várakozási idő, pácienseink számára jobban tervezhetővé válik ez a beavatkozás – magyarázta dr. Mózer Erzsébet.

Az érintettek egy erre a célra rendszeresített telefonszámon kérhetnek majd időpontot vérvételre. Az új betegirányítási rendszer lényege, hogy érkezéskor a betegfelvételi pultnál a páciens azonosítását, a beutalón kért vizsgálatok rögzítését követően az előjegyzett időpontban megtörténik a vérvétel. A kismamáknak és gyermekeknek továbbra sem kell időpontot kérniük.

– Bízom benne, hogy a páciensek gyorsan átlátják az új rendszer előnyeit – tette hozzá a járóbeteg-ellátásért felelős vezető főorvos.

– Az előjegyzés bevezetése mindenképpen rövidebb várakozást jelent majd, hiszen a pácienseknek elegendő az előre egyeztetett időpont előtt negyedórával a laboratóriumba érkezniük. Ráadásul hamarosan megkezdik működésüket az új vérvételi helyek. Először Szandaszőlősön, majd az orvosi rendelő felújítása után a Széchenyi-lakótelepen, melyeket a város önkormányzata hoz létre. Így már mindenki számára gyorsabbá és egyszerűbbé válik a vérvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában