GALÉRIÁVAL

2019.10.07. 11:30

Emléktáblát avattak a berényi születésű olimpiai bajnok tiszteletére

Emléktáblát avattak a jászberényi születésű Sárközi István, olimpiai bajnok labdarúgó tiszteletére vasárnap a jászberényi Városi Stadionban.

Illés Anita

A focista sportolói pályafutása szülővárosában indult, majd Egerben és 1968-tól 1975-ig az MTK labdarúgójaként játszott. Tagja volt az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapatnak, a Salvador és a Ghána elleni meccsen kapott lehetőséget és egy gólt szerzett.

Az eseményen Dr. Gottdiener Lajos, a Jászberényi FC elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az emléktábla avatáson beszédet mondott Dr. Szabó Tamás polgármester, Dénes Ferenc az MTK budapesti elnökségének tagja, Dr. Csiki Zoltán helyettes államtitkár (Egészségügyért Felelős Államtitkárság) és Vékássy Bálint a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Sárközi István egykori olimpiai csapattársa, Dunai Antal a Magyar Labdarúgó Szövetséget képviselte a rendezvényen.

Az emléktáblát, mely Sisa Balázs ötvösművész alkotása Dr. Szabó Tamás és Vékássy Bálint leplezte le. Az ünnepségen kiállították Sárközi István érmeit, serlegeit, fényképeit és egyéb relikviáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában