Galériával

2019.10.10. 20:00

Kozmetikai alapanyagokat gyártó üzem épül Szolnokon

Egy jelentős részben görög tulajdonú cégcsoport kezdi meg hamarosan a működését a megyeszékhely legjelentősebb gazdasági övezetében.

Mészáros Géza

Forrás: Az épülő üzemet Szabó Csaba ügyvezető (balra) mutatta meg Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszternek (középen) és Szalay Ferenc polgármesternek. Fotós: Mészáros János

A K&P Chem Kft. 5,14 milliárd forintos beruházással kozmetikai alapanyagokat gyártó üzemet hoz létre, ezzel mintegy ötven új munkahelyet teremtve.

A K&P Chem Kft. szolnoki gyárépítésének szándéka még akkor vetődött fel, amikor dr. Kállai Mária, a térség jelenlegi országgyűlési képviselője még megyei kormánymegbízott volt. Nem véletlen hát, hogy a honanya is részt vett a beruházás ünnepélyes bejelentésén. Rajta kívül – mások mellett – Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, Ésik Róbert, a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) elnöke és Szalay Ferenc polgármester, illetve George Papaioannou, a K&P Chem Kft. vezetőségi tagja is meghallgatta a köszöntőbeszédeket az üzem egyik leendő csarnokában.

A görög cég képviselője köszönetet mondott a megyeszékhelynek, hogy lehetőséget biztosít a társaság terjeszkedéséhez, gazdasági terveinek megvalósításához, amely által a K&P Chem Kft. és a város is profitál.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a kormány négyszázötvenmillió forinttal támogatja a beruházást, tekintettel a vállalat tevékenységének magas hozzáadott-értékére, és arra, hogy a legnagyobb nemzetközi cégek számára szállít alapanyagokat. Felsorolta, hogy a társaság olyan nagy nemzetközi cégek beszállítója, mint a Procter and Gamble, az Unilever és a Henkel.

Szalay Ferenc polgármester emlékeztetett, hogy a rendszerváltást követő privatizálások során a megyeszékhely ipari bázisai javarészt külföldi tulajdonba kerültek, ezáltal régi vállalatok és munkahelyek szűntek meg, ágazatok kerültek el.

– Ez volt a múlt, ma pedig elmondhatjuk, hogy sorra telnek be ipari parkjaink, a sokadikat nyitjuk meg hamarosan a váro­sunk lehetőségei iránt érdeklődő befektetők előtt – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában