Jászberény/Galériával

2019.10.09. 14:00

Legendás színésznőre emlékeztek

A Jászkerület Nonprofit Kft., a Jász Múzeum és a Városvédő és Szépítő Egyesület évről évre ünnepséget szervez Déryné Széppataki Róza, jászberényi születésű színésznő emlékére.

Illés Anita

Átadták a Déryné Emlékplakettet a Jász Múzeumban

Fotó: Gémesi Balázs

A magyar nyelvű színjátszás kiemelkedő alakja előtt október 7-én délután tisztelegtek a Jász Múzeumban. Az ünnepségen Hortiné Dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója köszöntötte a résztvevőket. A legendás művésznő életútját Metykó Béla, helytörténeti kutató idézte fel előadásában.

Az elmúlt évek hagyományát követve idén is összeült a Déryné Emlékbizottság és a beérkezett javaslatok alapján döntöttek arról, hogy ebben az esztendőben Kovácsné Lajos Krisztina népdalénekes és Molnár László népzenész kapja a Déryné Emlékplakettet a Jászság népzene kultúrája terén végzett kiemelkedő előadói munkájáért. Az emlékplaketteket Berec Zsolt Miklós, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője és Bolla János, a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke adta át a két előadónak.

Az ünnepségen közreműködött Gál-Benedek Mária énekművész, zongorán kísérte Farkas Tünde.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában