Mezőtúr

2019.10.10. 16:30

Megvan a forrás az évtizedek óta várt korszerűsítés tervezéséhez

Megtehetik az első lépéseket a folyó városi szakaszának fejlesztésében – egyebek mellett erről kaptunk tájékoztatást kedden a Hortobágy-Berettyó-hídnál.

Szabó Lilla Laura

– Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy megkapjuk a szükséges forrást az előkészítési és tervezési feladatokra. Évek óta dolgozunk azon, hogy orvosoljuk a belterületi szakaszt érintő, égető problémákat – fejtette ki Herczeg Zsolt polgármester. Hozzátette, hogy a munkálatok kezdete előtt megvalósíthatósági, valamint hatástanulmányok, emellett szakvélemények készülnek majd. Az engedélyek megszerzése után elkészítik a kivitelezési dokumentumokat is. A beruházást az Országos Vízügyi Főhatóság hajtja végre. Kiemelte továbbá, hogy a kivitelezés előtt egy részletes előterjesztést szükséges összeállítaniuk.

Az előkészítési szakaszt 37,5 millió forintból valósíthatják meg. Az évtizedek óta várt korszerűsítési folyamat tehát végre elkezdődik, és a tervek szerint néhány éven belül meg is valósul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában