VÉLEMÉNY

2019.10.03. 11:25

Mindegy, milyen veszélyben van az élet, ők indulnak

Mióta világ a világ, az ember keresi a forrását, az értelmét és a célját. Lehet gyönyörű és nehéz, küzdelmes vagy élményekkel teli, és egyszerre mind. Hogy mi befolyásolja, a saját tetteink vagy a sors, esetleg egyszerre mindkettő, ezt is mindenki maga dönti el.

Molnár-Révész Erika

Egy biztos. Az emberi élet értékes, de törékeny. Elég egy hibás döntés vagy egy pusztító természeti csapás és a párkák kezében könnyen nyisszan az olló. Vannak közöttünk olyanok, akik sokszor saját életüket kockáztatva mégis a másokéra figyelnek.

A zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport tagjai ilyen emberek. Kortól, nemtől, vallástól, bőrszíntől és társadalmi helyzettől függetlenül tisztelik az életet. Ez lenne minden békés vallás és tanítás alapja. Ők viszont nem csak beszélnek róla, tettekkel demonstrálják hitüket, az élet szentségébe, tiszteletébe vetett bizalmat és reménységet. Mentenek tűzből, vízből, romokból, a legvadabb körülményekkel is szembeszállva, ha veszélyben az élet. Egyetlenegy vagy több, ezer vagy százezer, nekik mindegy. Ha baj van, indulnak.

Ez a legnagyobb szolgálat, melyet ember tehet, segíteni önzetlenül, a kimerültség és a sok szörnyűség ellenére.

Idén huszonöt éves a mentőcsoport, negyedszázada szolgálják sokszor hűséges négylábú társukkal a világ bajbajutottjait. Hogy mi mozgathatja őket és hogyan dolgozzák fel azokat a nehéz, szívfacsaró helyzeteket, melyeket megélnek az akcióik során, csak ők tudják. Talán azok a pillanatok adhatnak erőt, amikor életet találnak egy látszólag halott világban, vagy amikor egy hálás szempár köszöni meg a legfontosabbat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában