galériával

2019.10.02. 06:55

Tárlat nyílt a szolnoki pályaművekből

Idén hetedik alkalommal szervezte meg a helyi önkormányzat a Szeretem Szolnokot! elnevezésű pályázatot, amelyre életkori és műfaji megkötés nélkül várta a pályaműveket a hivatal.

Hartai Gergely

Az évek során összegyűlt színvonalas, változatos munkákból nyílt tárlat hétfőn délután a Verseghy Ferenc Könyvtár művészeti szalonjában. A kiállítást Szalay Ferenc polgármester nyitotta meg, aki köszöntet mondott az alkotóknak, s azoknak, akik a város szebbé tételében, és a megyeszékhely történetének megismertetésében kiemelt szerepet vállaltak.

– Nagyon köszönöm azoknak, akik alkotásaik által tudják láttatni a várost, mert ezek a szemek azok, amelyek át akarják adni mindenkinek, hogy Szolnokon élni és alkotni komoly dolog – kezdte mondandóját Szalay Ferenc.

Majd hozzátette, az egyik képen a város gyaloghídja látható. Az első gyaloghídterv még a nyolcvanas évekből származik, s már ez is arról szólt, hogy hogyan lehetne összekötni a várost a Tiszaligettel.

– A híd építésekor az is célként fogalmazódott meg, hogy Szolnoknak is legyen egy saját, emblematikus építménye, ahogyan Debrecennek a Nagytemplom, vagy Sopronnak a Tűztorony – mutatott rá a városvezető.

Szalay Ferenc hangsúlyozta, az átkelőhely életformaváltást hozott a városnak. Egyre több család sétál a Tisza-parton babakocsival, gyerekekkel, emellett szabadidős tevékenységek céljából is mind többen keresik fel a part környezetét.

– Az igényes területeink közé tartozik a Kossuth tér is, mely szökőkútjaival és növényeivel ugyancsak a város szépségét gyarapítja – összegezte szavait. A kiállítást október tizedikéig látogathatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában