SZOLNOK

2019.11.16. 11:30

A tavalyi év eredményeiről számoltak be

Első munkaülését tartotta péntek délelőtt az újonnan megalakult megyei közgyűlés.

Hartai Gergely

Az eseményen egyebek mellett tájékoztattak a megyei katasztrófavédelem 2018-as tevékenységéről, a megye lakosságának egészségi állapotáról, valamint a tavalyi, és az idei első félévi munkaerőpiaci helyzetről.

Matuska Zoltán a megyei katasztrófavédelem igazgatója kifejtette, megyénkben jelentősen csökkent a tűzzel érintett területek száma. – Ez számunkra azt is jelenti, hogy hamarabb megérkezik a segítség, ezáltal kisebb károk keletkeznek. A mezőgazdasági tüzek esetében mindez a gazdálkodóknak egyáltalán nem mindegy... – fogalmazott. Majd hozzáfűzte, a huszonkét rögzített tűzesetben tavaly négyen vesztették életüket.

Dr. Beke Gabriella megyei tisztifőorvos ezután a lakosság egészségi állapotáról beszélt. Elmondta, folyamatosan csökken a 15 éven aluli korosztály, a 65 éven felüliek száma pedig nő. Ugyanakkor a kunhegyesi járás férfi és női halálozása valamennyi vizsgált halálok tekintetében az országos szintnél jóval magasabb volt.

Elhangzott, a további tennivalók között szerepel a térítésmentesen biztosított influenza elleni oltóanyag felhasználásának növelése, megyénk stabil járványügyi helyzetének fenntartása, valamint infekciókontroll szakemberek számának növelése a fekvőbeteg intézményekben.

Dr. Németh Mónika a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője ismertetőjében közölte, megyénkben öt éve még több mint 26 ezer álláskeresőt tartottak nyilván, ez a szám mára 13 ezerre csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában