Tiszapüspöki

2019.11.18. 11:30

Bejárhatták a „kukoricagyárat”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett Modern Gyárak Éjszakája program keretében tárták ki az izocukorüzem kapuit.

Vágó Bálint

Fotó: Vágó Bálint

Tudásközvetítés, közösségek erősítése és a szakmaválasztás segítése, illetve bepillantást engedni a lakosság számára az ipari üzemek életébe. Ezeket a célokat kívánják szolgálni az eseménnyel országszerte több mint 70 helyszínen.

Megyénkben az egyik részt vevő cég a tiszapüspöki telephelyen működő KALL Ingredients Kft. A lakosság által „kukoricagyár” néven is emlegetett üzem mintegy 150 látogatót fogadott a minap.

Fotó: Vágó Bálint

Bogáth Dániel, a diszpécserszolgálat vezetője a látogatói csoportokat kalauzolva elmondta, jó alkalom számukra ezen a programon bemutatni, hogy igazán korszerű üzem működik megyénk közepén. Az általuk előállított jó minőségű termékek (egyebek mellett kukoricacsíra, maltóz, fruktóz) számos olyan árunak az alapanyaga, amellyel naponta találkozhatunk az élelmiszerboltok polcain. A gyárbejárás a helyben előállított különféle cukrok kóstolásával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában