JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2019.11.23. 15:30

Díjeső hullott a polgárőr egyesületnél

Évi háromezer szolgálati órát teljesítenek önkéntesként a jászárokszállási polgárőrök.

Illés Anita

Czuczu Krisztián, a jászárokszállási polgárőr egyesület elnökhelyettese szerint az elismerések a csapatmunkának szólnak. Jelenleg huszonnégyen végzik a feladatokat

Fotó: Illés Anita

A közterületi járőrözés és rendezvénybiztosítás mellett a polgárőr egyesület néhány évvel ezelőtt kamerarendszert épített ki a városban, ami erősíti a lakosok biztonságérzetét. Munkájuk elismeréseként ebben az évben megkapták a Jászárokszállás Városért Díjat és az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést is. A helyi polgárőr egyesület tagjai évek óta önkéntesként dolgoznak a város közbiztonságáért. Feladataikat jelenleg huszonnégy fővel végzik, akik között nők is vannak.

– Úgy gondolom, hogy a tagtársaim nevében bátran kijelenthetem: szabadidőnk egy részét felajánlva csak szívvel-lélekkel lehet igazán ezt a közösségi szolgálatot ellátni – vélekedett találkozásunkkor Czuczu Krisztián, a jászárokszállási polgárőr egyesület elnökhelyettese. Ezt erősítette meg Vágó Albert, a polgárőrség vezetője is, akivel telefonon beszéltünk. Ebben az évben kétszeresen is elismerték a polgárőrök munkáját.

Czuczu Krisztián, a jászárokszállási polgárőr egyesület elnökhelyettese szerint az elismerések a csapatmunkának szólnak. Jelenleg huszonnégyen végzik a feladatokat
Fotó: Illés Anita

– Megtiszteltetést jelent számunkra, hogy idén nyáron megkaptuk a Jászárokszállás Városért Díjat, majd néhány hónappal később októberben az Országos Polgárőr Szövetség kiemelt rendezvényének számító 1956-os díszünnepségén Jász-Nagykun-Szolnok megyében az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést. Az elismerések természetesen a csapatmunkának, a közösen végzett szolgálatnak szólnak – állapította meg az elnökhelyettes. Kiemelte, hogy tevékenységükben elsősorban a bűnmegelőzésre, a gyerekek biztonságos közlekedésére, a települési és térségi rendezvények zavartalan biztosítására helyezik a hangsúlyt.

– Ebben az évben például az egyik kiemelt esemény volt Jászkiséren a Jász Világtalálkozó, ahol több mint ötszáz órát teljesítettünk. A rendőrség felkérésére segítünk baleseteknél a helyszín biztosításában, valamint eltűnt személyek felkutatásában is. Jelentős, hogy az elmúlt három hónapban közel kétszázötven kerékpárt regisztráltunk a nyilvántartási rendszerbe, amivel a kerékpárlopásokat igyekszünk megakadályozni – hangsúlyozta Czuczu Krisztián. Hozzátette: az utóbbi időben sok problémájuk van az illegális szemetelőkkel, akik a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket rendszeresen elárasztják szeméttel.

– Akad olyan hulladékgyűjtő sziget a városban, amit kamerával figyelünk meg. A kamerával rögzített felvételeknek köszönhetően az elmúlt két hónapban már három illegális szemetelő ellen tettünk feljelentést – mondta az egyesület elnökhelyettese.

Az utánpótlás felé fordulnak

A polgárőrség néhány évvel ezelőtt pályázati támogatással és az önkormányzat segítségével kamerarendszert épített ki Jászárokszálláson, ami erősíti a lakosok biztonságérzetét. A város minden évben egymillió forintot biztosít az egyesület működéséhez. A polgárőrség irodájában jelenleg felújítási munkálatok zajlanak, így hamarosan megújult környezetben fogadják majd a lakosokat.

– A jövőben a fiatalabb korosztály felé is szeretnének jobban nyitni, mert kevés fiatal csatlakozik a közösséghez – állapította meg Czuczu Krisztián. Így terveik között szerepel, hogy polgárőr szakkört indítanak a helyi iskolában, hogy minél több fiatal megismerje a polgárőrség tevékenységét, és átérezzék a közösségért végzett önkéntes szolgálat jelentőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában