JÁSZAPÁTI

2019.11.07. 06:45

Elindult az első szakmai alapozó képzés

A hátrányos helyzetű, 18 és 55 év közötti, alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel egyáltalán nem rendelkező személyeket célzó Aktívan a tudásért projekt november elején mérföldkőhöz érkezett.

Illés Anita

Elindultak ugyanis az első szakmai alapozó képzések, melynek keretében Jászapátin szociális gondozók és ápolók segítőjének tanulnak a résztvevők. A projektet a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) koordinálja a város önkormányzatának közreműködésével.

A képzést szerdán Sztojka Attila, a TEF főigazgatója nyitotta meg a Közösségi Házban. Hangsúlyozta többek között, hogy a képzés területének kiválasztásánál figyelembe vették a helyi igényeket, hiszen ez a program akkor sikeres igazán, ha a résztvevők el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Az eseményen Farkas Ferenc, polgármester örömét fejezte ki, hogy Jászapátin egyre többen részt vesznek a képzéseken. Kalmárné Nagyistván Erika, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője pedig az elhelyezkedési lehetőségeket mutatta be az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában