Szolnok

2019.11.14. 14:00

Fiatalok nyomoznak a Verseghy-könyvtárban

Rejtélyes bűnügyekre derítenek fényt a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Na persze, csak játékból!

Szabó Lilla Laura

A nyomozás első lépéseként alaposan szemügyre veszik az „áldozatot”

Forrás: Verseghy Ferenc Könyvtár

Különleges krimikör várja ugyanis a fiatalokat az intézmény ifjúsági termében. A nem mindennapi lehetőség egy pályázatnak köszönhető, a játék során a fiatalok a megújult technikai eszközökkel, adatbázissal dolgozhatnak a „nyomozás” során.

– Nagy Cintia hívta életre először ezt a tevékenységet, ami nagyon sokáig sikeresen működött. Elfoglaltságai miatt nem tudta tovább folytatni, így átadta nekem. Szep­tember óta vezetem a kört – mesélte Kovács Györgyi, az egyik új alkotó. A fiatal ELTE-hallgató éppen a doktori munkáját készíti, a játékos rejtélyvadászat jól kapcsolódik a kutatásaihoz. „Bűntársa” Cserfalvi Katalin, az ifjúsági részleg vezetője.

A nyomozás első lépéseként alaposan szemügyre veszik az „áldozatot”
Fotó: Verseghy Ferenc Könyvtár

– Kicsit olyan ez, mint egy színjátszó kör. Az elején mindenki kap egy szerepkártyát, és tulajdonképpen meg kell formálnia a megadott karaktert. Nagyon izgalmas, ahogyan a szereplők próbálnak rájönni, hogy ki lehet a bűnös. Legutóbb egy ezernyolcszázas évekbeli gyilkosságot választottunk alaptörténetnek. Ez ráadásul Magyarországon történt – avatott be Györgyi, aki maga is mindig részt vesz a játékban.

– Én sem maradok ki soha, ennél az esetnél az áldozatot játszottam! – vetette közbe nevetve Kata. Hozzátette, hogy még műsebet is maszkíroztak neki. A szervezők elmondták, hogy a tagok létszáma nem kötött, a kör mindig várja az új érdeklődőket. Nyolcadikosoktól kezdve egészen az egyetemistákig jelentkeznek a fiatalok.

– Ez a játék meglepően jól fejleszti a logikus gondolkodást és az érvelést. Remek szórakozás, és közösségépítésnek sem utolsó – zárta gondolatait mosolyogva Kovács Györgyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában