segítség

2019.11.23. 07:00

Gyűjtést szerveznek egy kuncsorbai családnak

Asztalos Kincsőnél néhány éve gerincvelő-daganatot diagnosztizáltak.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A közelmúltban adtunk hírt a nyolcéves, kuncsorbai kislányról, aki komoly betegséggel küzd. Jelenleg családjával együtt arra várnak, hogy egy genetikai vizsgálat után célzott kezelést kaphasson. A daganat miatt gerince és vállai nem fejlődnek megfelelően, így sok időt töltenek kórházban, ahol változatos fejlesztési feladatokkal igyekeznek segíteni a szakemberek.

Kincső évek óta küzd gerincvelő-daganattal
Fotó: Beküldött fotó

– Nehéz ilyen sokáig távol lenni, ez engem is nagyon megvisel, de már kezdjük megszokni. Kincső most éppen jobban van, szépen halad, a gyógytornász épp a napokban dicsérte meg. Fájdalmai szerencsére nincsenek, de könnyen elfárad a foglakozásokon – mondta az édesanya. Zsanett arról is mesélt, hogy az első cikk óta nagyon sok megkeresést kaptak. Sorra érkeznek hozzájuk a segítő szándékú emberek felajánlásai.

– Hihetetlen, hogy mennyien összefogtak értünk. A kuncsorbai közösség érdeklődése különösen megérintett, de jóval messzebbről is érkeztek hozzánk. Volt, aki borítékban hozott egy összeget, és a számlámra szintén érkeztek utalások. Mások gyűjtést szerveznek, élelmiszert, ruhákat, játékokat kapunk majd. Még alig fogjuk fel, hogy mi történik, de nagyon hálásak vagyunk – részletezte a fiatal hölgy.

A településen is gyűjtésbe fogtak. Az önkormányzat, a helyiek, valamint a Kuncsorbarátok Egyesülete adománygyűjtést szervez. December 5-én délig várják a felajánlásokat. Kétpón a lakosok kezdeményezésére szintén hasonló megmozdulás történik a családért. Szombaton jótékonysági süteményezést szerveznek. A befolyt összeget Kincső családjának ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában