HERCEGSZÁNTÓ/Jászkunság

2019.11.24. 17:30

Határainkat védték a megyei polgárőrök

Határvédelmi akcióban vettek részt a tiszaföldvári és tiszajenői polgárőrök.

P. Pusztai Nóra

Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozatával együttműködve, három nap alatt öt megye, százhetvenöt szakembere jelentkezett a feladatra. Tiszaföldvárról már négy éve utaznak polgárőrök a déli határterületre, ahol a rendőrökkel együtt közösen járőröznek.

– Az átfogó határvédelmi akcióban nemcsak a határvonal ellenőrzése volt a feladat, hanem a zöldhatár és a környező útvonalak, települések felügyelete, ellenőrzése is – tudtuk meg Kecse Lászlótól, a Tiszaföldvári Polgárőr Egyesület elnökétől. – Ezen a határszakaszon „élőerős” határvédelem van, itt nincs kiépítve kerítés, ezért csábító terület az illegális határátlépőknek – hangsúlyozta az elnök. Hozzátette: az akció ideje alatt közel negyven határsértőt sikerült elfogni, akik közül kilenc esetben a megyei polgárőrök a rendőrséggel közösen tartóztatták fel az illegálisan érkezőket.

A tapasztalatok szerint a bűnmegelőzésben, valamint az erősödő migráció feltartóztatásában is megerősítő erőként vesznek részt a polgárőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában