JÁSZFÉNYSZARU

2019.11.23. 19:00

Hiánypótló könyv készült a városról

Gulyás András Zoltán, a Jász Múzeum régész-muzeológusa tartott előadást a minap a Fényszaruiak Baráti Egyesülete és a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár közös rendezvényén.

Illés Anita

A szakember képekkel színesített előadásában a Jász Múzeum 2018-ban folytatott régészeti feltárásairól számolt be a múlt iránt érdeklődőknek. A régészeti munkálatok közül kiemelte a jászfényszarui vonatkozásokat.

Tóth Tibor, a Fényszaruiak Baráti Egyesületének elnöke a civil szervezet közösségi oldalán közölte, hogy az előadás felvezetője volt a Jászfényszaruért Alapítvány de­cember 14-ei könyvbemutatójának. Az alapítvány fennállásának huszonötödik évfordulója alakalmából jelenik meg ugyanis a „Jászság kapuja, Jászfényszaru – Régészeti tanulmányok Jászfényszaruról” című kötet, ami több mint kétszáz oldalon, sok képpel illusztrálva mutatja be a város régészeti leleteit. A könyvbemutató december 14-én tíz órakor lesz a városháza dísztermében, ahol a tanulmány szerzői közül néhányan szóban is ajánlják majd írásaikat a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában