Besenyszög

2019.11.15. 14:00

Különleges órákat tartottak

Az idősek otthona lakói rendszeres résztvevői a besenyszögi Vehiculum-Ház által szervezett programoknak.

P. Pusztai Nóra

– A minap a helyi Chiovini-iskola hetedik osztályos diákjai tartalmas tanóráknak voltak részesei a besenyszögi idősek otthona lakóival és klubtagjaival. A szépkorúak a technikaóra ismereteinek átadásában működtek közre – mondta Molnár Melinda, a Vehiculum-ház vezetője.

A Bezzeg Imre néprajzi­ gyűjtemény tárgyai is visszaemlékezésre késztetik az idős embereket. A jelenlegi téma a házasságot megelőző párválasztás, udvarlás időszakáról szólt.

– Asztaltársaságokat alkotva, együttesen kellett a feladatokat megoldani, különféle szinonimákat kerestek egyebek mellett a létrára, vagy a pitvarra. A gyufásskatulya-pöckölő játék is népszerűnek bizonyult – részletezte Molnár Melinda, aki hozzátette, hogy meglepetésként a „kívánságműsor házhoz ment”, vagyis zeneszámokat kívánhattak az idősek, s a diákok okostelefonjaik segítségével meghallgatták. A zenei műfajokkal is megismerkedtek, hiszen népdalok, magyar nóták és operettek is felhangoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában