JÁSZBERÉNY

2019.11.23. 17:00

Szicília oktatási rendszerével ismerkedtek meg

A Bercsényi Miklós Általános Iskola támogatást nyert a Tempus Közalapítványtól tanármobilitásokra az Erasmus+KA1 nemzetközi projekt keretében.

Illés Anita

A programban az iskola három pedagógusa nemrég a szicíliai Siracusában az olasz oktatási rendszert tanulmányozta, valamint jó gyakorlatokat sajátítottak el.

Kiss Attila testnevelő tanár elmondta, hogy a tanulmányút során egyebek mellett megismerkedtek a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelésével, az interkulturális pedagógia módszereivel és hatékony kommunikációs formákkal is. Jó példákat láttak például az eltérő kulturális hagyományokkal élő családok gyermekeinek sikeres együttnevelésére, a hátrányok leküzdésére. Tanulmányozták az óvodások és iskolások együttnevelésének formáit is.

A pedagógusok nyelvi, matematika, természetismeret és sportfoglalkozásokat látogattak az olasz iskolában. Plenáris ülésen összehasonlították a magyar és olasz nevelési, oktatási rendszert. A hazaérkezést követően tapasztalataikat megosztották kollégáikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában