SZOLNOK

2019.11.11. 19:00

„Szociosétával” emlékeztek meg a szociális munka napjáról

November 12-én ünneplik a szociális munka napját, melyről egy speciális, több helyszínt érintő programmal, „Szociosétával” emlékezett meg hétfőn a megyei Civil Információs Centrum (CIC).

Kovács Berta

A Szociális munka napjához kapcsolódóan Szocisétát szerveztek Szolnokon. A résztvevők felkeresték a város szociális intézményeit.

Fotó: Mészáros János

A nyílt rendezvényre az érdeklődők mellett nagy létszámban a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolájából is érkeztek olyan diákok, akik tanulmányaikat követően maguk is szociális pályán szeretnének elhelyezkedni.

A Szociális munka napjához kapcsolódóan Szocisétát szerveztek Szolnokon. A résztvevők felkeresték a város szociális intézményeit.
Fotó: Mészáros János

A séta délelőtt a Baross úti CIC-ben kezdődött, ahol dr. Molnár Beáta vezető elmondta, e jeles napról országszerte különféle rendezvényekkel emlékeznek meg a Civil Információs Centrumok. A szolnoki tematikus nap programját pedig úgy állították össze, hogy a Centrumtól indulva a résztvevők a városrészben működő szociális szervezeteknél tegyenek látogatást.

A diákok és érdeklődők átsétáltak az Impulzus Egyesülethez, hogy megismerkedjenek tevékenységükkel. Az egyesületben álláskeresőkkel foglalkoznak, különböző célcsoportokat – 25 év alattiak, GYES-ről, GYED-ről visszatérők, 50 év felettiek, alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők – érve el, és segítik a munka világába való minél zökkenőmentesebb be- illetve visszailleszkedésüket. Az egyesület „Fűzfa” Támogató Szolgálata pedig házigondozással foglalkozik és személyszállítással is segíti az arra rászorulókat.

Következő állomásként átsétáltak a „Liget Otthon” Fogyatékos Személyek Ápoló, Gondozó Otthonába, ahol Szummer Tibor intézményvezető mutatta be munkájukat, az otthon működését. A résztvevők megtekinthették, milyen körülmények között élnek, dolgoznak az ellátottak, és egy speciális olimpián második helyezést elért atlétával is megismerkedhettek.

Az ebéd utáni, a CIC-ben megtartott programon, melyre több civil szervezet képviselője is eljött, kötetlen beszélgetést folytattak Szolnok város és a szociális szervezetek kapcsolatáról. Furcsa Józsefné, a Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke pedig bemutatta be az általuk nyitott adományboltot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában