SZOLNOK

2019.11.10. 19:00

Új edzésőrület jelent meg, ez a Flyingfitness

Már a megyeszékhelyen is van lehetőség egy még kevésbé ismert edzésforma elsajátítására.

Miriszlai Mirandella

Forrás: Illusztráció fotó/Shutterstock

Egy eszköz, rengeteg felhasználási mód, erősítés, nyújtás, relaxáció. Ez a Flyingfitness. Szerkesztőségünk érdeklődését is felkeltette ez a sport, ezért kipróbáltuk.

A Flyingfitnesst már csak azért is különlegesnek találtuk, mert a gyakorlatokat körülbelül 1 méter magasságban a föld felett hajtottuk végre, a csípőmagasságban felfüggesztett rugalmas selyem anyag, a hammock segítségével.

Szinte olyan érzés, mintha repülnénk.

Az órán megtudtuk, hogy a Flyingfitness ötvözi a légtorna légies, és az air/aerial jóga erősítő gyakorlatait, tehát segít nyújtani a bemerevedett izmokat, stresszoldó hatású és közben a szálkásabb izomzat eléréséhez is hozzájárul.

Az órát bemelegítéssel kezdtük. Ezt nagyon látványos, kissé extrémnek tűnő gyakorlatok követték, amelyek a látszat ellenére nemtől és kortól függetlenül kivitelezhetőek, mindenkinek a saját egészségügyi állapotához mérten végezhetőek. Az edzés során főként fordított testhelyzetben lógtunk.

Az edzőnk elárulta: a lógás az egyetlen olyan póz, melyben az összes izmot és ízületet el tudjuk lazítani. Fejjel lefelé megváltozik az egész test vérellátása, tehermentesül a szív. Erősödnek a szalagok, és a gerincproblémákat is orvosolhatjuk vele. A Flyingfitnessnek hosszútávon tartásjavító hatása is van.

Az órát végül a hammockba belefeküdve relaxálással zártuk, amelyet halk zene segített.

Összességében úgy véljük, a mai felgyorsult világban hasznos egy ilyen mozgásforma, ahol egy óra alatt egyszerre formálódhatunk, javíthatjuk a tartásunkat, nyújthatunk és pihenhetünk. Kiváló stresszoldó egy nehéz nap végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában