Szolnok

2019.12.05. 07:00

Ajándékokra bukkanhatunk a városban

Idén rendhagyó módon készült az ünnepekre a Szolnok Városi Balesetmegelőzési Bizottság.

Czakó Nóra

Forrás: Police.hu

„Hogy ne csak a Mikulást vegyük észre” elnevezésű kampányával csatlakozott az egyik közösségi oldalon népszerű „Hagyj el egy mikuláscsomagot!” eseményhez – értesítette hírportálunkat Kovács Ágnes. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a balesetmegelőzési bizottság Mikulása csütörtökön, a délutáni órákban Szolnokra látogat és tizenöt, a Szolnok Városi Diákok Tanácsa által felajánlott csomagot hagy el Szolnok látogatottabb közösségi terein, parkjaiban. A helyszínekről bővebb információ a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság közösségi oldalán olvasható.

A megtalálók nemcsak csokoládéval lesznek gazdagabbak, hanem különböző láthatósági felszereléseket és egyéb kiegészítőket, úgymint LED izzós első és hátsó kerékpárlámpákat, láthatósági karpántokat, mellényeket, kerékpáros sisakokat, térd- és könyökvédőket vehetnek át a Szolnoki Rendőrkapitányságon. A legkisebbek közlekedési témájú színezőt, kifestőt, mesekönyvet kapnak.

Fotó: Police.hu

Rendkívüli ajándékot is tartalmaz majd pár csomag, amit ha óvodás vagy iskolás gyermek talál meg, és ezt jelzi a Szolnoki Rendőrkapitányságon, akkor csoportjában vagy osztályában közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési témájú előadást tartanak a megelőzési szakemberek. Minden további részlet az elhagyott mikuláscsomagokban található.

– Kérjük, hogy aki megtalálja a rendőrmikulás elhagyott csomagját, készítsen egy fotót, és töltse fel a közösségi oldalra a „Hagyj el egy Mikuláscsomagot – Szolnok!” eseményhez, vagy küldje el a [email protected], illetve a [email protected] email címre. A fényképet a rendőrség a honlapján felhasználhatja – mondta Kovács Ágnes.

Fotó: Police.hu

Természetesen a rendőrmikulásra – az előző évekhez hasonlóan – a járművezetők is számíthatnak Szolnok utcáin. A közlekedésbiztonságot előtérbe helyező programon ellenőrzött kerékpárosok és gépjárművezetők a jó tanácsok mellett ajándékot is kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában