Szolnok

2019.12.13. 11:30

Bemutatták a táborozók írásaiból készült kiadványt

A Tiszaligetben megtartott egyhetes nyári irodalmi alkotótábor legjobb munkáiból szerkesztett antológiát mutatták be szerdán délután a Verseghy Ferenc Könyvtárban.

Molnár-Révész Erika

A rendezvényt Czakóné Gacov Katalin intézményigazgató nyitotta meg, majd a résztvevők megemlékeztek időközben elhunyt alkotótársukról. A kiadvány harminc szerző írását tartalmazza, melyek között novellák, versek és drámarészletek is vannak.

– A zsűri tagjai a tábor szakmai előadói voltak. Jenei Gyula költő, az ESŐ című irodalmi lap főszerkesztője a vers, Bistey András író-esztéta, az Új Néplap egykori munkatársa a próza, míg Rigó József rendező, a Híd Színház vezetője a drámaszekció vezetője volt. Ők hárman válogatták ki a legjobban sikerült műveket. A tábor résztvevői között teljesen kezdők és már publikáló szerzők is voltak – mondta Czakóné Gacov Katalin könyvtárigazgató.

Mivel a kiadvány pályázati pénzből valósult meg, így nem kerül kereskedelmi forgalomba. Az olvasók az antológiát a Verseghy Ferenc Könyvtár polcain találhatják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában