KARCAG/DEBRECEN

2019.12.05. 16:30

Egyetemi előadásokat hallgathattak a református gimnázium tanulói

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium történelem fakultációs és történelem–magyar jogi szakirányos diákjai részt vettek „A Horthy-rendszer születése” címmel rendezett tudományos konferencián, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetében Szentesi Zoltán és dr. Pintér Zoltán történelemtanárokkal.

Daróczi Erzsébet

A történelem szakirányos diákok Debrecenben

Forrás: Beküldött fotó

Mint a pedagógusok elmondták, a tanácskozás előadói a mai magyar történelemkutatás „XX. százados” emblematikus kutatói voltak. A mintegy harminc önálló kötetet jegyző Romsics Ignác Széchenyi-díjas professzor lebilincselő stílusú előadásával ragadta meg a hallgatóság figyelmét. A Magyar Tudományos Akadémia Trianon 100 kutatócsoportját vezető Ablonczy Balázs a 2020-ban százéves békediktátum eddig vizsgálatlan vonatkozásaira világított rá.

A történelem szakirányos diákok Debrecenben
Fotó: Beküldött fotó

A konferencia helyi vonatkozása, hogy tavaly a karcagi városházán – a helyi önkormányzat közreműködésével – indította útjára sorozatát a Debreceni Egyetem Történelmi Intézete az Osztrák–Magyar Monarchia szétesésének századik évfordulója kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában